Sunday, February 1, 2009

Kecederaan Bersukan [ Sport Injuries ]Kecederaan banyak berlaku dikalangan ahli sukan atau kemalangan biasa yang melibatkan patah tulang, lumpuh, cedera otot, tergeliat, terseliuh, luka luar, luka dalam, luka terbakar, patah tulang, retak tulang, dan lain-lain . Kesemua jenis kecederaan tersebut amat sesuai digunakan ubat-ubat homeopati, kerana ubat-ubat homeopati boleh membantu mempercepatkan proses penyembuhan secara semulajadi.

Rawatan homeopati amat sesuai selepas membuat pembedahan, jika patah tulang dan sudah dibalut dengan plaster, elok makan ubat homeopati untuk cepatkan penyembuhan atau pecantuman tulang.

Setiap penyakit berbeza dari segi respon rawatan, ada penyakit yang cepat sembuh seperti demam, cirit birit dan muntah. Ada penyakit yang respon nya amat pelahan seperti sport injury, sakit buah pinggang, kencing manis dan sebagainya.

Bila anda berubat dengan homeopati atau dengan akupunktur, anda harus bersabar dan ikut arahan doktor agar anda cepat sembuh.

Homeopati merawat ke akar umbi penyakit.


Sport Injuries:
Homeopathic medication are very good in sport injuries such as Stiffness of all joints, inflammation of joints due to synovial effusion, shooting pain in knee, sprain, broken bones, fractures, lumbago, scitica, slip disc. Homeopathic is the best solution.

No comments: