Saturday, October 9, 2010

Kes Rekod Fibroid Sembuh

Dari rekod: Klinik Homeopathy Dr Nik Omar, Kuala Lumpur.

Nama Pesakit: Puan K bt D Ref: 5458 Umur: 41 Tahun


Diagnosa: Fibroid 2.5 cm

Tarikh: 3 mar 2010

Pertama kali pesakit ini datang untuk meminta ubat homeopati untuk penyakit fibroid. Katanya dia pernah menjalani pembedahan buang fibroid pada tahu 1982. Tetapi kini fibroidnya datang kembali dan doktor minta untuk di bedah sekali lagi. tetapi pesakit amat takut dan risau untuk bedah kali kedua.

Pada hari ini beliau datang dengan memberi butiran lanjut tentang fibroid ini lalu setelah meneliti kes. Dr Faridah memberi ubat anti homeopati untuk ketumbuhan iaitu Thuja dan Calc Flour selama 1 bulan.

Pada 1 May 2010 Pesakit datang untuk sambung ubat yang sama, katanya dia berasa semakin kecut dan semakin sihat. Dr Nik Omar memberi Thuja dan Jreosote bid selama satu bulan.

Pada 5 Jun pesakit datang lagi untuk meminta ubat sambungan.

Pada 9 Oktober pesakit datang memberi tahu bahawa fibroidnya sudaj tidak ada. setelah scan, Doktor di GH menyatakan, 'Fibroid' awak sudah tidak ada, hilang. Oleh itu kes awak kami tutup. itu kata pesakit ini.

Dia ingin ubat yang sama selama 1 bulan.Walup doktor kata fibroidnya hilang, namun dia masih lagi ingin makan ubat homeopati sehingga betul-betul baik.

No comments: