Friday, January 16, 2009

Keloid Boleh Di RawatFoto: Dr Nik Omar pernah berlajar di London dari tahun 1975-1977
Tempat Tinggal sewaktu di London di Willesden High Street dan Kilburn High Street, London.Keloid sejenis ketumbuhan daging pada badan. Jika diberi ubat homeopati yang betul keloid boleh disembuhkan dalam tempuh 3 hingga 4 bulan selepas makan ubat. Dalam setengah kes ubat homeopati perlu diambil sehingga 12 bulan.
Perlu di ingatkan , bukanlah mudah untuk merawat keloid. Anda harus bersabar dalam merawat kes ini.

Dalam perubatan biasa, keloid dirawat secara pembedahan untuk membuang ketumbuhan daging yang tidak dikehendaki.

terdapat lebih dari 25 remedi-remedi yang bagus untuk merawat keloid, antaranya Thuja, Merc., Phytolacca., Calc Flour, calc Phos., Sil. dll

3 comments:

Jue ~ mama DnD said...

Salam.

Anak kecil saya berumur 2 1/2 thn. Tujuh bulan lepas saparuh badan & muka dia melecur terkena air panas. 3 bulan selepas kejadian tu luka semua dah kering & sembuh, tetapi kesan parut naik keloid. Sekarang sambung treatment dengan HKL. Memandankan dia masih kecil dr x bleh nak sutik steroid, buat pembedahan atau laser. So rawatan dia sekarang cumameamaki pressure garment & urutan. Sebagai seoarang ibu saya sering diudang rasa bersalah & cuma amahu anak asay sempurna sepertyi sediakala.
Boleh kah saya cuba memberi dia ubat homoepati & apakah ubat homeopati yg bleh disaran & di mana leh saya dapati.

fazia rina said...

kenapa semua pertanyaan tidak dijawab oleh tuan rumah ye?? saya pasti ramai yang ingin tau ubat homeopati yang berkesan.

Info Sihat said...

Maaf Jue- mama DND

Saya tidak perasaan atas komen puan baru hari ini saya 'terbuka' ruangan ini. Keloid boleh dirawat secara homeopati. banyak kes keloid saya rawat. Ada yang sembuh dan ada juga yang gagal disembuhkan, yang gagal kerana mereka tdak teruskan rawatan.

Maaf Juga pada Fazia atas alasan yang sama.

Jika ada masalah boleh datang terus ke kelinik saya di KL, Kelantan, bangi, Shah Alam atau di Damansara Utama.
Call 03 4042 2020.

Terima kasih