Wednesday, June 10, 2009

Hyperhydrosis

Berpeluh Tapak Tangan


Hyperhydrosis boleh dirawat secara perubatan intergrasi iaitu kombinasi rawatan homeopathy dan rawatan akupunktur. Namun penyakit ini bukan lah mudah untuk disembuhkan, ianya akan memakan masa yang agak lama untuk menyembuhkankan.

Penyakit ini ditandai dengan tangan, kaki dan badan berpeluh dengan banyaknya. Air peluh akan keluar dengan berlebihan bila ada kecemasan, anxiety atau penat. Anak-anak sekolah berpeluh dengan banyaknya sewaktu peperiksaan

Rawatan biasa tidak ada ubat melainkan pembedahan.
Elok makan ubat homeopati , walaupun agak lama, rawatan lebih natural dan selamat.


Pesakit ramai yang tanya adakah tuan jamin boleh sembuh.


Jawapan saya: Saya tidak boleh menjamin


Hanya Allah Jua yang boleh menjamin anda.


Kita hanyalah insan biasa yang cuba menolong anda dengan cara homeopati , kalau ada keberkatan, anda boleh boleh sembuh .
Usahalah terlebih dahulu, banyak juga kes-kes ini dapat kita sembuhkan dengan menggunakan kaedah integrasi iaitu guna akupunktur dan luar dan makan ubat homeopati dari dalam. rawatan agak lama, biasa memakan masa antara 6 hingga 8 bulan.
Kalau anda tidak yakin cara kami, pergi saja bedah, dan buang urat-urat yang tidak perlu.
Modified kembali anugerah Illahi ???


Treatment of Hyperhidrosis or excessive sweating of hands, foot & underarm sweating.
Hyperhidrosis or excessive sweating is a common disorder affecting many people. Palmar hyperhidrosis or sweaty palms is the most common form of hyperhidrosis, causing excessive sweating of the hands.
Hyperhidrosis can also cause excessive foot, underarm and facial sweating. It is thought that hyperhidrosis is a result of over activity of the sympathetic nervous system.


Sweating is often uncontrollable, embarrassing and not anticipated . Normal sweating is needed for thermal regulation however in people suffering from hyperhidrosis, sweating exceeds the bodys need for physiological thermal regulation.
Hyperhidrosis is an inherited problem that has been seen in almost every ethnic group. People don’t get used to living with hyperhidrosis but they continue to suffer throughout their lives from it.
Hyperhidrosis can have severe physiological consequences such as cold and clammy hands, dehydration, and skin infections secondary to maceration of the skin. Hyperhidrosis can also have devastating emotional effects on one’s individual life.


We have 35 homeopathic remedies listed for hyperdidrosis.
Among the best remedies to be selected are: Acon., China off., Phos Ac., Nux M., Lachesis., Stap, Jaborandi, carcl A., Ac Nit., phos., Zinc.

1 comment:

NURHIDAYAH said...

saya nak tanye. saya merupakan penghidap penyakit hiperhidrosis. adakah benar sekiranya saya mengambil ubat-ubatan homeopati secara berterusan, penyakit saya ini dapat diatasi tanpa membuat pembedahan? untuk makluman pihak tuan saya sedang mendapatkan rawatan homeopati selama lebih kurang 6 bulan.