Sunday, June 21, 2009

Cancer Colon / Kolon Kanser / Barah Usus

Mengikut kata Presiden Persatuan Gastroenterologi dan Hepatologi, Datuk D Muhammad Radzi Abu Hassan, tahun 2003 - 2005 mendedahkan bahawa kanser kolon adalah kanser paling herap dihidapi oleh lelaki dan yang ketiga dikalangan wanita.

Kanser kolon adalah satu penyakit yang berpunca dari sistem penghadaman dan boleh mengancam nyawa jika tidak dirawat dengan betul.


Pada peringkat awal tidak menunjukkan sebarang tanda, mungkin pada mulanya sekadar sakit perut sekali sekali bila silap makan, senak, memulas dam semakin lama semakin kerap. Doktor mungkin membuat dignosa sebagai Irritible Bowel syndrome atau IBS dan sekadar memberi ubat tahan sakit.

Lama kelamaan, kesakitan bertambah kerap disusuli dengan cirit birit, kadang cair, kadang berlendir campur darah, kelesuan, muntah, kehilangan berat badan dan kekurangan darah.

Bila sudah disahkan sebagai kanser kolon, doktor dalam perubatan biasa atau allopati biasanya akan memberi cadangan untuk buat pembedahan, chemotherapy atau radiotherapy.

Dalam perubatan integrasi, penyakit ini masih boleh diusahakan dengan memakan ubat-ubat homeopati yang sesuai dan menggunakan kaedah rawatan akupunktur dibahagian khas untuk merawat kanser kolon .

Untuk merawat kes kanser kolon, anda boleh merujuk pada buku kajian " Cancer and Homeopathic treatment by Dr Eli G Jones, MD (USA)

Ubat-ubat Homeopathy untuk sebarang jenis kanser boleh didapati di Klinik Homeopathy Dr Nik Omar di jalan Raja laut, Kuala Lumpur, Bangi, Damnasara, Shah Alam atau di Kelantan. sila hubungi 03-4042 2020.


Jangan putus asa - Tidak Di Turunkan Penyakit melainkan Ada Ubatnya, Kecuali kematian !

1 comment:

shahril said...

salam semua… sebenarnya punca utama semua jenis kanser adalah kekurangan Vitamin B17/Amygdalin… boleh buat search di google pasal ubat B17 nie adalah penawar/ubat kepada semua jenis kanser tak kira tahap brape pun.. B17 nie tggi dalam biji aprikot, biji buah2an berry mcm acai berry, burberry, anggur, epal, kacang hijau, ubi kayu, daun sireh, daun belalai gajah, keladi tikus… tu sbb org2 tua dulu kadar kanser sgt kurang sbb mereka mengamalkan makan ubi kayu, daun sireh, ulam2an, keladi.. kita skrg mmg xmakan atau kurang makan bnda2 mcm ni, tu yg kanser terlalu tggi dlm zaman kita… sesiapa yg ingin mendapatkan ubat kanser iaitu B17 + Bromilin + Graviola… boleh hubungi saya 019-9362993, atau emel di hubby_sr@yahoo.com atau join group facebook ‘PENAWAR/UBAT KANSER’.. sesuai utk merawat semua jenis kanser tak kira tahap brape… InsyaAllah boleh sembuh sepenuhnya dlm masa 2-3 bulan sekiranya mengikut tatacara yg betul….