Tuesday, October 2, 2007

Kudis Buta - Scabies

Kudis Buta atau Scabies boleh terjadi kepada siapa sahaja, biasanya dikalangan kanak-kanak dan boleh jangkit pada orang dewasa.
Gejalanya timbul bintik-bintik bernanah yang gatal disekitar tubuh terutama ditangan, perut atau di sekitar kemaluan. Kadang-kadang gatal disertai sakit berdenyut.

Ubat biasa tidak begitu mujarab sehingga kadang-kadang penyakit berlarutan berbulan-bulan.

Kudis Buta / scabise ini memerlukan 'ubat special' rumusan homeopati Merc. Cor dan Bacillinum dalam potensi 200c diberi selama 2 minggu - tid. InSayaAllah boleh hilangkan kuam tersebut.

Pakaian kanak-kanak hendaklah dicuci secara rebusan air panas
Tilan dan bantal dijemur panas. InSyaAllah selamat Info Tel 09-7976948

Laman http://www.geocities.com/mnri_acu

1 comment:

A Rahmani said...

Salam semua. Ingin berubat masaalah jangkitan kudis buta cara mudah?. Ya, ada satu krim yang telah terbukti berkesan untuk rawat kudis buta yang susah baik setelah berubat dengan cara biasa. Setelah sapu saja terasa sejuk saja dan hilang atau kurang rasa gatal nak garu dan pedih. Dalam masa beberapa hari saja insyaAllah sudah berkurangan beransur sembuh. Layari krimmutiarabumi.blogspot.com untuk lihat testimoninya dan mencubanya. KMB boleh diguna untuk rawat kulit lecur kena air panas atau besi panas..Hubungi Hj Man 013-4389413..tk